Observatori de neologia Aquesta base de dades, fruit dels treballs de l'Observatori de Neologia de la Universitat Pompeu Fabra, recull els neologismes documentats en textos generals dels anys 2010 al 2016. Són textos de premsa escrita d’àmplia difusió (com El Punt Avui, El Periódico de Catalunya, La Vanguardia o Ara), revistes de caràcter general (com Time Out, Butxaca o Sabors) i textos radiofònics (de La Xarxa, Catalunya Ràdio i Rac1). Convé subratllar que la tasca de l’Observatori en la recollida de neologismes és estrictament descriptiva: no es valora el grau de correcció dels neologismes documentats, tampoc es corregeixen els errors ni s’unifiquen les divergències d’ús. Volem destacar també que aquesta base de dades és possible gràcies a l’esforç generós de molts col·laboradors i al finançament sempre present de l’IEC.
ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ
Heu cercat els termes que comencen per «carn vermella» Cerca el terme al Termcat 1 de 3 de 3 termes
carn vermella f. |
I és que encara que el consum baixi en les famílies barcelonines, els restaurants que donen protagonisme a la *carn vermella* segueixen a l'alça a la ciutat, amb l'incentiu afegit d'apostar per la hiperespecialització en una o altra denominació d'origen o
El Periódico (català) - 18/7/2015
|
carn vermella f. |
El projecte neix com a conseqüència del recent anunci de l’Organització Mundial de la Salut en què s’alertava que el consum de carn processada i de *carn vermella* en quantitats abundants augmenta el risc de patir càncer de còlon.
Universitat Pompeu Fabra - 1/3/2016
|
carn vermella f. |
És molt important que les quantitats i proporcions dels diferents aliments siguin adequades, per eemple la fruita i la verdura l'hem de prednre a diri i la *carn vermella* només alguna vegada al mes.
Kids - 1/7/2016
|
|